Verslag 1ste ploegentriatlon ooit van BGSET

Karel, Luc, Bert, Jean-François, Kenny, Benjamin en Gatien als kapitein, dit waren de zeven waaghalzen die de eerste ploegentriatlon van BGSET tot een goed einde moesten brengen… Maar wees gerust we hebben het tot een goed einde gebracht.

Na een verkenning van het fietsparcours te Doornik en een groepstraining in Vosselare Put werden al enkele tactische plannetjes gesmeed. Luc zou de voortrekker zijn bij het zwemmen en Gatien bij het fietsen.

Dat was alvast de theorie, in praktijk moesten we rekening houden met enkele spelbrekers. Met een twijfelachtige water- en luchttemperatuur (beiden rond 13 graden) en door een verandering van het fietsparcours met kortere opeenvolging van bochten wisten we dat er minder rustmomenten gingen zijn. Dit zorgde voor een dosis gezonde stress.

Op naar het wedstrijdverloop dan maar. Na een eeuwigheid (in realiteit 60 seconden) in ijskoud water te wachten op het startsignaal waren we met zijn allen blij te vertrekken. De eerste 600m bleven het team goed gegroepeerd, ook nadat een ander team ons inhaalde, bleven we mooi in onze slag. De laatste 150m raakten we elkaar een beetje kwijt, maar toch konden we met 7 aan de fietsproef beginnen. Tot zover alles volgens plan. Door een miscommunicatie en het bochtige parcours moest Bert helaas in de eerste van drie ronden lossen, het tempo lag ook hoog want het fietsonderdeel was het beste van drie onderdelen. In de tweede ronde voelde Jean-François dat ook hij moeite had te volgen, na een laatste ultieme kopbeurt van hem bleven we nog met 5 over. Met dit vijftal zouden we de finale aansnijden en vervolledigen want het is de 5de man die telde. Met een strak tempo werd de laatste fietsronde afgelegd en konden we beginnen lopen. Al vrij snel werd een tred gevonden die voor iedereen haalbaar was.

Dit resulteerde in een 70ste plaats op 134 herenploegen, in de T3 teamcompetitie voor de 2de divisie haalde het team een 17de plaats. Verre van slecht voor een allereerste deelname. Er zijn nog verbeterpunten maar dat wil ook zeggen dat er nog veel progressiemarge is.

Een dikke proficiat aan ‘the magnificent seven’ voor hun krachtinspanning en een even dikke proficiat aan alle supporters voor een evenement dat toch niet bij de deur is. Zij zorgden ervoor dat de atleten net dat tikkeltje meer konden en dat we van een waar teamgebeuren kunnen spreken. Het evenement is een echte aanrader en is toegankelijk voor deelnemers van alle niveaus.

Graag keren we hier volgend jaar met Blue Globe Sports terug, met meer ervaring, meerdere teams en nog meer supporters zodat we er een echt feest van kunnen maken!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.