DE DISCIPLINES

ZWEMPROEVEN
Voor de jeugdcategorieën gebeuren de pogingen tijdens de door de trainers bepaalde momenten tijdens de trainingsuren. De zwemproef voor de jeugd gebeurt steeds onder begeleiding van de zwemtrainer in Vosselare Put of in het zwembad “De Palaestra”.


Volwassenen parcours in Vosselare Put:
Je start met beide armen gekruist op de oranje rechter hoekboei van de zwembebakening in Vosselare Put.
Na het indrukken van je tijdsopname laat je de boei los en zwem je naar het gekleurde object dat op 250 of 500m is gelegen. Je stopt de tijdsopname na aantikken van dit gekleurde object (de gekleurde zijtak van een overhellende boom op 250m, of de ijzeren piket op 500m).
Voor de 1000m, tik je het object op 500m aan, keer je terug naar de oranje hoekboei, tik je de oranje hoekboei aan en stop je je tijdsopname.

Parcours 250m
Dit parcours wordt enkel gebruikt voor de wedstrijd van de 250m proef, dus is dit parcours niet geldig voor de 500m – poging !
Pacours Eindpunt 250m zwem, dwarsende boom aan de rechterkant

Parcours 500m (enkel) of 1000m (heen en terug)

FIETSPROEVEN
We kozen voor een veilig parcours van 10 km zonder kruisingen van wegen. Het parcours start aan de voet van de fietsersbrug in Nevele en eindigt voor de Lobrug in Lovendegem.
De start en het keerpunt zijn aangegeven door een 1/3 cirkel met een meetnagel van “TECCON” Je start met je wiel vlak voor het “Teccon meetpunt”. Je start je tijdsopname and there you go.

Voor de 10km, 20km of 40 km proef leg je deze afstand respectievelijk 1, 2 of 4 keer af.

LOOPPROEVEN
We kozen voor een veilig, prachtig parcours langs onze mooie Oude Leie van 5 km. Het parcours start aan de brug te Verzele Laga en eindigt aan het kasteel van Ooidonk (behalve voor de 2,5km).
Hou wel altijd rekening met het verkeersreglement!

De start en het keerpunt zijn aangegeven door een 1/3 cirkel met een meetnagel van “TECCON”. Je start met je voet vlak voor het “Teccon meetpunt”.

Voor de 5km of 10 km leg je deze afstand respectievelijk 1 of 2 keer af.
Bij een 5 km loopproef is dit het eindpunt van de proef.
Bij een 10 km loopproef is dit het keerpunt.
Uiteraard draai je na dit keerpunt en niet ervoor en loop je terug naar het startpunt/finish ! Je stopt je tijdsopname af als je met je voet in de met verf gemarkeerde 1/3 e cirkel staat.
Eindpunt loopproef 2,5km (dit punt is enkel bedoelt voor de korte afstand van 2,5km, niet als draaipunt van de 5km! ) . Je stopt je tijdsregistratie wanneer je met je voet op de TECCON –
meetnagel staat.

het recreatieve duursportteam van Deinze en de Leiestreek

0

Je winkelwagen

%d bloggers liken dit: