Juniors

BGSET JEUGD

Trainingen

Van september – eind mei

Juni 2020 (corona regeling)

Juni (gewone regeling)

Een kwalitatieve jeugdwerking  ligt aan de basis van elke sport. Voor het Blue Globe Sports Endurance Team is de jeugdopleiding prioriteit. Triatlon biedt een enorme troef,  deze sport bestaat immers uit drie disciplines die alle kinderen moeten aanleren.  Welke ouder wil zijn of haar kind niet zo breed mogelijk vormen? Bij de BGSET JUNIORS vind je alle basisvaardigheden van zwemmen, lopen, springen tot fietsen onder één dak.  

Onze jeugdatleten worden goed omkaderd door gediplomeerde jeugdtrainers en – begeleiders. Deze gemotiveerde trainers begeleiden de jeugd op een speelse en aangename manier. We willen de kinderen met al hun individuele kwaliteiten begeleiden zodat ze plezier beleven aan triatlon. Plezier & Fun staan centraal tijdens de trainingen, clubactiviteiten én tijdens de wedstrijden. 

Alle jeugdatleten worden gevormd tot triatleten. Het is de bedoeling onze jeugd voor te bereiden op hun eerste triatlonwedstrijden en daarvoor werken we uiteraard met een trainingsschema op maat van ieders niveau. Op regelmatige basis doen we ook een beroep op externe specialisten en coaches voor het geven van specialisatietrainingen, wisseltrainingen etc. 

Lid worden kan door: Beide voorwaarden 1) + 2) dienen vervuld !

1) het bescheiden inschrijvingsgeld van €100 over te schrijven op de clubrekening met de vermelding van “Lidgeld naam en inschrijvingsjaar”. Wanneer je je inschrijft in de maanden september tem eind december 20XX, ben je ingeschreven tot eind 20XX+1. Voor dit inschrijvingsgeld ontvang je ook een wedstrijdpakje.

2) Je te verzekeren via de VTDL of Cycling Vlaanderen. Hiervoor wend je je het beste tot Koen in BGS.

Onze missie – cf. ‘Panathlon Charter over de Rechten van het Kind in de Sport’: 

Alle kinderen hebben het recht om: 

 • Sport te beoefenen,  Zich te vermaken en te spelen, 
 • In een gezonde omgeving te leven, Waardig behandeld te worden, 
 • Getraind en begeleid te worden door competente mensen, 
 • Deel te nemen aan training die aangepast is aan hun leeftijd, individueel ritme en mogelijkheden, 
 • Zich te meten met kinderen van hetzelfde niveau in een aangepaste competitie, 
 • In veilige omstandigheden aan sport te doen, Te rusten, 
 • De kans te krijgen kampioen te worden, of het niet te worden

Sportspecifiek bij BGSET: 

 • Elke jongere vanaf 10 jaar, ongeacht geslacht, afkomst, sociale status of religie moet de kans krijgen om te starten met triatlon op het initiatieniveau. 
 • Reeds vanaf het initiatieniveau streven we naar de volledige sportieve ontwikkeling van de jongere door het beoefenen van de 3 basissporten: zwemmen, fietsen en lopen. 
 • BGSET geeft de mogelijkheid en zorgt voor de doorstroming naar competitieniveau als de jongere dit wenst. 

Jeugdwerking – info 

Kinderen 10 tot 11 jaar

Vanaf het jaar waarin kinderen 10 jaar worden, kunnen ze bij ons opstarten. Om meteen goed van start te kunnen, moeten ze:

 • minstens 50m kunnen zwemmen, waarvan 25m crawl;
 • met een fiets kunnen rijden;
 • minstens 1km aan een stuk kunnen lopen.

De drie disciplines, zwemmen, fietsen en lopen, worden stapsgewijs en op speelse wijze aangeleerd. Dit onder het toeziend oog van onze ervaren jeugdtrainers en –begeleiders.

Competitief ingestelde kids kunnen op een zwemloopwedstrijd reeds van een eerste wedstrijdbeleving proeven. We bereiden hen hierop voor en voorzien – samen met de ouders en in de mate van het mogelijke – begeleiding tijdens de wedstrijden.

Jeugd 12 tot 19 jaar

Vanaf het jaar waarin jongeren 12 jaar worden, zijn er verschillende jeugdcategorieën:

 • C-jeugd 12 – 13 jaar, 
 • B-jeugd 14 – 15 jaar, 
 • A-jeugd 16 – 17 jaar,
 • Junioren 18 – 19 jaar, 
 • Beloften 20 – 23 jaar, Beloften trainen samen met de volwassenen en nemen ook deel aan wedstrijden voor volwassenen.

Groepstrainingen zijn volgens capaciteit en vaardigheid ingedeeld. Ook hier bieden ervaren jeugdtrainers en –begeleiders begeleiding.

Voor de competitief ingestelde jeugd zijn er jeugd – triatlon of – duatlon wedstrijden. Voor elke leeftijdscategorie zijn er  specifieke maximale afstanden op maat bepaald. 

Vanaf de Jeugd A kan ook aan volwassen wedstrijden op de sprintafstand worden deelgenomen. Logischerwijs traint de jeugd A geregeld samen met de Beloften en de Volwassenen.

Jeugdatleten die wensen deel te nemen aan wedstrijden worden hierop voorbereid tijdens de specifieke competitietrainingen.

Trainingslocaties & kosten

Zwembad Palaestra: Kastanjelaan 35 – 9800 Deinze

Zwembeurtkaartjes van €2 per beurt kunnen besteld worden via de club webshop en mits vertoon betaalbewijs afgehaald worden bij Blue Globe Sports. De jeugd traint steeds met trainer. Voor de jeugd volstaat een zwemkaartje aan te schaffen zonder trainer.

Blue Globe Sports (BGS): Gentsesteenweg 166 – 9800 Deinze

Vosselare Put: Kleine Pontstraat 5 – 9800 Deinze.

Iedereen dient een persoonlijk/familie – abonnement voor Vosselare Put aan te schaffen (ong. 20€ per seizoen).

0

Your Cart

%d bloggers liken dit: