Verslag ploegentriatlon Doornik en ekiden Evergem

Na het eerste teamevent, de ekiden in Gent, amper een maand geleden volgde nu de opwarmer van het echte triatlonseizoen in Doornik met de ploegentriatlon op het programma. Nu ja ‘opwarmer’ is in dit geval een groot woord, 10 graden en buien. Dus opwarmer eerder in de zin van dat we ons aan elkaar moesten opwarmen. Het was zelf zo koud dat het 750m openwaterzwemmen vervangen werd door 500m zwembad zwemmen.

Vorig jaar nam BGSET met 1 team deel via de 2de divisie van de T3 series, een teamcompetitie waar we in 2019 niet aan meedoen, dit jaar met 2 teams aan de start…. en een tent MET zeil (zie het verslag van de ploegentriatlon vorig jaar). Onze voorzitter had zijn doelstelling al gehaald nu moest de rest van het team nog volgen.

Net als in de ekiden hadden we een team die deelnam voor ervaring op te doen en samen de triatlon tot een goed einde wil brengen (team B) en anderzijds een team op zoek een maximale prestatie en een dichte ereplaats (team A). Team B was eerst aan de start met Bert De Lepeleire (Bert I), Bert Decock (Bert II), Wouter, Joeri, Francesco, Kurt De Vreeze en Judith als kapitein. Een start die met een nogal ambetant ongemak begon voor Bert I. Klaar voor strakke zwemtijd neer te zetten, stond zijn zwembril blijkbaar iets te strak en scheurde deze, dan maar met gezonde frustratie aan het zwemmen beginnen. In het fietsen geen ongelukken, daar was het vooral Wouter die als haantje de voorste wou starten en gelukkig was er Joeri die zijn brede kasse nog wat breder maakte zodat Judith zich er perfect kon achter verstoppen. Ook tijdens het lopen bleven de 7 samen en noteerden zij een eindtijd van 1u20m18s, goed voor plek 118 van 164 finishers.

Team A kon eerst team B bewonderen en zo al enkele bestuderen. Vooral het zwemmen in groep in een zwembad was nieuw voor de meesten. Maar dat bleek een zorg voor niets te zijn, behalve dan een Poolse die in het Engels de spelregels moet uitleggen, maar we zijn er toch wijs uit geraakt. Voor team A stond aan de start Kenny, Luc, Benjamin, Mathieu en Gatien als kapitein. Met enkel Mathieu als nieuwkomer in het team A wisten we wat we moesten doen om beter te doen als vorig jaar, dat was toch het doel (dat en stiekem top 50). Het zwemmen verliep alvast als gepland. Bij het fietsen werden we vroeg in de eerste ronde ingehaald, op zich geen drama ware het niet dat van zodra zij overnamen hun tempo 2 per uur zakte en we ons wat te lang lieten indommelen om het heft zelf terug in handen te nemen en zo toch ruim een halve minuut laten liggen. Het eindverdict luidt 1u07m24s en komt overeen met… toch wel te 50ste plaats.

Dus net als in de ekiden Gent haalt BGSET de scherpe doelstelling heel nipt. Gesteld dat team A terug deelnam aan de T3 series 2de divisie zou het nu de 11de van 18 teams zijn, terwijl dat vorig jaar nog 17de was. Ook de deelname van een 2de team was een leuk gegeven in deze bijna unieke discipline. Een heikel punt blijft wel dat zwemmen. Terwijl Team B 118de was in de einduitslag, was het in het zwemmen pas 125ste en relatief gezien was Team A zowaar nog slechter met 77ste zwemtijd. Toch onze trainer eens aan de tand voelen 😉 .

Voor sommigen was de ploegentriatlon nog niet genoeg en namen zij enkele dagen later op 1 mei deel aan de ekiden in Evergem. Judith, Bert II en Kenny verwezenlijkten deze dubbel aangevuld met Pascal en Koen Handekyn. Samen liepen zij 3u01m46s over de marathon, goed voor een 11de plaats Overall en 3de van de gemengde teams.

Great Job boys and girl!

De recreatieve duursportgemeenschap van Deinze

0

Your Cart

%d bloggers liken dit: